oooo..balik kampung…

Cuti raya sudahpun bermula… tahun ni adalah giliran kampung aku iaitu Johor tapi aku dan wife plan untuk balik Terengganu dulu sebelum beraya di Johor.

So pada hari semalam kami bertolak bali ke Terengganu untuk berpuasa sehingga hari Ahad ni… takde gambar2 menarik yang nak dikongsi sebab tak ambil semalam. Mungkin esok aku akan ambil gambar highway baru Lebuhraya Pantai Timur (dari Ajil ke Dungun) yang baru dibuka.  Dengan pembukaan laluan baru ni, perjalanan dari Ajil ke Bukit Besi dapat dipendekkan dari 1 jam kepada 20 minit.. tu menurut adik ipar aku la sebab semalam aku ikut laluan biasa sebab tak pasti highway tu dah bukak ke belum.

Bawah ni gambar screenshot dari Google Map yg menunjukkan laluan baru tersebut.  Aku warnakan merah untuk sebahagian laluan Ajil ke Bukit Besi.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *