Jalan-jalan @ Cameron Highlands…

Actually this is a very.. very.. last minute plan..just a day before we went there….

Memandangkan tak tau nak celebrate apa utk birthday wife aku.. so aku decide nak pegi bawak jalan2 ke Cameron Highlands… lagipun Naim tak pernah lagi sampai ke Cameron.. boleh la dia tengok buah strawberry, sayur-sayur, bunga-bunga (ni mama dia yg excited..) dan rasa suasana sejuk (yg tak sesejuk mana skrg ni) kat atas bukit Cameron tu..

First thing.. nak tido kat mana??.. aku tau kat atas tu banyak apartment, hotel, resorts, etc… tapi memandangkan taknak kelam-kabut sampai atas sana baru nak cari bilik maka aku pun check online.. and finally stumble upon Agoda website.. dipendekkan cerita.. aku booking Heritage Hotel – Deluxe room… dia tulis kat situ RM400+ tak silap tp discounted rate jadi RM260+.. dr banyak2 review hotel tu aku rasa ok la.. last2 minute camni byk hotel yg dah fully booked.. pelik gak.. bukan cuti pun ramai jugak orang naik sana!!

On that Saturday, lebih kurang 11am kitaorng pun bertolak ke sana.. ikut exit Simpang Pulai. Jauh sikit tapi lebih selamat sebab jalan lebih lurus dan lebar.. Cuma memandangkan aku dah book kat Heritage Hotel ni yang terletak di Tanah Rata maka aku terpaksa turun semula selepas sampai puncak Cameron tu. Sebaiknya kalau hotel kat Tanah Rata ikut Tapah lagi dekat… tapi masa ni musim hujan – tak disyorkan ikut laluan tu.. sempit dan agak berbahaya.. Masa on the way naik tu pun lalu kawasan tanah runtuh…. bertawakkal je la masa lalu kawasan tu… andaikata tanah tu jatuh memang takde la aku tulis kat sini lagi…

DSC01711

Lebih kurang pukul 2.30pm kitaorang sampai area Brinchang… dan tepat2 pukul 3pm sampai hotel – just nice untuk check-in hotel…

DSC01756 DSC01758

Masa check-in semuanya lancar… cuma aku dimaklumkan bilik yang aku booked tu dah abis.. aikkk.. leh camtu pulak… tapi….. dia upgrade bilik aku kepada bilik yg lebih besar dgn 2 katil ‘king’ (mcm double deluxe laa.. tp aku tak tau nama apa..) for FREE… oraitt… thumbs up for their first service..

DSC01773 DSC01779

tapi petang tu stranded at hotel… hujann….. so just lepak2 kat bilik.. baring2… makan-makan dan layan Naim main kat Palyroom…

DSC01798 DSC01810 DSC01787 DSC01819

Hujan dah renyai-renyai… so boleh la keluar jalan2 kejap dan makan malam…. and took some nice night photoshoot outside the hotel…

DSC01841 DSC01843 DSC01835
DSC01849 DSC01848 DSC01856 DSC01871

…. dan tidur… esok banyak nak berjalan lagi..

Sebelum check-out pagi tu, aku dah survey sikit2 mana nak pegi… antaranya Big Red Strawberry farm dan Rose Centre @ Brinchang.. tapi sebelum tu jom layan breakfast…… dan posing session sebelum tinggalkan hotel….

DSC01897 DSC01894 DSC01903 DSC01901

Big Red Strawberry Farm….
DSC01907 DSC01917 DSC01928 DSC01924 DSC01929 DSC01936 DSC01938 DSC01940 DSC01953 DSC01947 DSC01958

Butterfly Farm & Rose Centre….
DSC02073 DSC02128 DSC02111 DSC02094 DSC02062 DSC02006 DSC01998 DSC01988 DSC01983 DSC02043 DSC02076 DSC02078

Tu je la antara sedikit gambar2 yang aku sempat nak share kat sini.. memandangkan hujan masa hari pertama di sana…. program sedikit lari… so tak sempat nak pegi visit ladang teh Boh…
Maybe next time leh pegi lagi…..

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *