Blogger income RM1 Juta..

Img Source: tutorialnewbie.com

Kehkehkeh… jgn salah anggap ok.. aku bukan gelak tak percaya… tapi aku gelak kat diri aku sebab baru sekarang aku nak blog pasal benda ni sedangkan dah berduyun2 orang blog pasal Kak Red @ RedMummy masuk Berita Harian & TV3 sebab keglamouran beliau jana income sampai RM1 juta melalui blog beliau http://www.redmummy.com.

Amacam?? Hebat tak? Sapa kata blogging takleh buat income masyuk2?…. oklah.. aku tau.. korang percaya.. aku yakin lepas ni sure berduyun2 nak ada blog…. yang blog dah lama tak buat posting tu sure akan terus sambung semula…

Tapi korang kena ingat… blog ni bukan semata-mata pasal duit okkorang kena minat..aku ulang lagi… MINAT.. minat menulis dan berkongsi dengan apa yang korang minat.. huhhh.. berapa banyak minat dahhh…  itulah sebabnya better kalau nak blog cari sebab dulu kenapa korang nak ada blog…. kalau tidak korang hanya menambah sampah je kat internet ni..

Ok laa… lupakan kisah Kak Red yang memang dah kaya dan murah rezekinya tu…. sekarang ni apa cerita pada kita yang masih blogger putik lagi ni??….    buat diri aku.. memang azam tahun baru aku seperti yang aku dah post dalam entry aku terdahulu… aku nak capai something dengan blogging dan income internet yang boleh replace income aku kerja sekarang menjelang 2012…

So aku kena betul2 komited dan disiplin jaga dan update 3 blog yang aku ada sekarang.  Aku tau buat masa ni blog ni masih ‘nothing’… dan aku pun tak push for marketing blog ni sebab belum sampai masanya lagi… sekarang ni… posting..posting…& posting… priority sekarang adalah menaikkan Blog TipsHartanah sebaik mungkin sambil aku menambah posting yang lebih baik dan banyak untuk 2 lagi blog aku ni..

Target aku menjelang Mac… blog ni dah boleh aku tambah lagi marketing… nuffnang, innit, Twitter, ChurpChurp, GengBlogger dan lain-lain lagi supaya orang yang sampai kat sini sekurang-kurangnya dapat something yang diaorng suka dan ‘not another rubbish’ in this blogosphere…

Ok… buat diri aku dan korang2 yang baru dalam dunia blogging ni… jadikan RedMummy sebagai contoh terbaik untuk kita berjaya.. Beliau pun bukan start blog terus income ratus2 atau riban2.. tapi makan 3 tahun baru rasa income dari blog beliau.. lagi kuat semangat aku bila dengar tu sebab aku taklah tunggu selama tu.. hehehe…

At least dalam 1-2 tahun dari sekarang… kalau tak RM12K sebulan pun… dapat RM5K sebulan pun sudah cukup bagus… ke terlalu bagus??…  sama-samalah kita tunggu masanya tiba nanti..

Selamat berblog…

Related Posts with Thumbnails

One thought on “Blogger income RM1 Juta..

  1. redmummy tu mmg aku rasa tdo pun update blog….bini aku hari2 dok tgk….hmm….1juta income?gila ahh….tp mmg boleh pun, cuma kadang2 minat nak menulis walaupun merapu tu malassss….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *