Jom Pegi USS…


Amende lak USS ni eh?… ni la singkatan yang kengkawan aku guna untuk Universal Studios Singapore..

Kitaorng plan nak pegi pada cuti sekolah bulan 3 ni (maybe 13th – 15th Mar)…. ngan family masing2.  Kalau korang rasa korang salah sorang dari kawan aku and rasa nak join… meh la join..

Sebelum tu meh layan sikit apa ada kat USS ni.. dan amende yang korang boleh layan seharian kat dalam tu..  aku taknak cerite sangat dgn details sebab aku pun tak masuk lagi kan… so reserve la utk posting aku lepas aku pegi sana nanti.  Secara ringkasnya ada 7 studios atau tempat yang korang boleh enjoy macam dalam movie tu.  7 studio tu adalah Far Far Away (ingat cerite Shrek?).. Lost World, New York, Sci-Fic City, Hollywood, Madagascar dan AncientEgypt..  boleh tengok kat SINI.

Bab harga lak camne?? hehehe… ni yang kena pikir dan bajet betul2 ni kalau nak pegi makan angin…  seperti biasa harga weekend lebih mahal dari harga weekdays tapi tak jauh beza sangat la… oopss… tu dlm Sing Dollar.. kalau convert MYR… blh tahan jugak la.. kena anak ada 5-6 orang… kena bajet elok2 la eh..

Harga Weekdays ticket:-

Harga Weekend ticket:-

Amacam? nampak tak beza?… so buat la kiraan korang masing2 eh… adiosss..

Tak sabar rasanya nak pegi…

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *