Fokus Aku Kini Hanya Satu…

GDIxpressSetelah setahun aku membina online bisnes aku melalui program affiliate, kini aku telah membuat keputusan bahawa aku hanya mahu memberikan fokus kepada satu sahaja…. dan program affiliate tersebut adalah.. Global Domain International (GDI) yang mana aku jalankan di bawah nama group baru aku iaitu GDIxpress.

Alasannya adalah sangat mudah… GDI yang mana merupakan antara program affiliate pertama yang aku join sehingga kini masih memberikan aku income dan kebanyakan downline aku juga senang nak faham sebab ianya simple.   Selain tu, antara sebab utama aku memilik untuk kekal bersama GDI adalah syarikat tersebut yang semakin kukuh dan semakin innovatif dan mendengar ‘feedback’ daripada affiliate mereka.   Antara feedback utama adalah membolehkan hosting WS digunakan untuk setup WordPress Blog dan ini telah pun diberikan pada awal bulan Disember 2010 sebagai plugin bersama-sama plugin lain iaitu forum phpBB, photo Gallery dan Content Management System (CMS) Drupal.

Untuk menguji keberkesanan plugin blog wordpress GDI ini juga, aku telah setup blog wordpress untuk group GDIxpress aku di blog.gdixpress.ws (menggunakan domain .WS yang diberikan sekali sebagai satu pakej – hanya USD10 sebulan).  Jika korang ingin tahu lebih lanjut tentang GDI dan Blog WordPress ni atau bagaimana aku boleh tolong korang setup blog WordPress korang pada domain yang korang nak… sila baca lebih lanjut blog tersebut.

Bagaimana pula dengan TWRPS dan GlobalNPN?  TWRPS pada ketika ini masih berkembang tetapi hanya satu leg sebab leg tersebut kesemuanya adalah downline dari luar negara – yang aku tak kenal sorang pun.  So, aku just biarkan ianya berkembang (atau menguncup) dengan sendiri.  Buat masa ni memang setiap bulan aku dapat komisen dari TWRPS ni.. Alhamdulillah.. walaupun satu leg, masih lagi ada keuntungan dari TWRPS ni.  Apa jadi dengan leg TWRPS Malaysia?  Majoritinya sudah patah tak tumbuh kembali… dan aku telah kenalpasti bahawa punca utama adalah kerana TWRPS hanya menerima pembayaran melalui Alertpay yang mana memberikan sedikit kesusahan kepada prospek baru untuk membuat bayaran.

So… lupakan yang lain… kini hanya tinggal 1… iaitu Global Domain International (GDI) yang aku bina secara serius melalui GDIxpress.  Waktu aku yang lain aku gunakan untuk memblogging kerana seperti yang aku kata dlm posting sebelum ini, matlamat utama aku adalah untuk menjadi professional blogger menjelang 2012.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *