Pindah office..

Fuhhhh…. penat gile.. seharian memindah barang opis aku sekarang ni ke opis baru yang lebih kecik… start pukul 10.30pg sampai la ke pukul 8.30pm.. abis semua program aku lari hari ni… dengan planning nak bayar deposit TNB utk rumah baru tak jadi.. GDI nye projek tergendala dan website2 lain pun sangkut gak.. tapi nak wat camana… ni pun kena buat jugak… Hari ni je yang aku ada untuk settlekan semua ni.. next friday dah nak hand over to new tenant..

Sebenarnya yang nak jadi citer penat sgt ni sebab ada sebijik peti besi (safe) opis aku yang beratnye masya’Allah… kalo mcm aku ni 5 orang pun lum tentu lagi leh angkat. Nasib baik la ada brother sorang bi ada experience and skil pindah menda alah ni.. beratnya aku rasa dalam 300kg kot. tadi nak pindahkan pun 4 orng kena buat dan ambik masa sejam jugak la..

Lepas masukkan apa yang aku nak aje kat opis aku.. kitaorng htr pulak barang2 lain kat opis Kota Damansara.. tempat simpanan sementara barang2 aku tu sebelum dapat buyer..  sebenarnya dah ada yang minat tapi takleh la pulak nak buat decision dlm minggu ni.. so nak taknak aku kena gak alihkan semua benda2 tu. oleh sebab lori yang brader ni bwak just lori 1 tan, so kenalah kitaorg buat 2 trips utk htr Kota Damansara… haiyaaa.. manyak penat lo… dah la jauh..

ok la.. saje je nak update blog aku ni sebenarnya.. tak tau dah nak tulis apa… skrng ni nak sambung buat apa yg patut dengan bisnes GDI aku… byk lagi benda nak buat dan dalam perancangan ni.. modal pun dah cover tak sampai masa sebulan… tunggu je la next posting aku pasal update GDI ni.. sambil2 tu layanlan gambar opis aku yang sedang ditogelkan siang tadi..

Sebelum Ditogelkan…

Sebelum Sebelum

Selepas…

Selepas Selepas

Dan bawah ni.. opis baru aku yang lebih ‘compact’… (masih tak ready lagi..)

New office New Office

Harap-harapnya by end of this month semua dah ok dan boleh running seperti biasa..

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *