Malaysia kini di dalam senarai Paypal

PayPalBeberapa hari yang lalu aku betul-betul hangin sebab masa login Paypal tiba-tiba aje ada page yang suruh update pasal Business registration aku.  Selama ni ok aje apasala lak tiba2 nak tanya Biz Registration No. la… Sole Proprietorship ke.. bila register biz la… then baru aku tahu bahawa pada 14 October lepas rupa-rupanya Paypal telah menerima Malaysia sebagai ahli keluarga baru yang diterima secara rasmi untuk menjalankan bisnes dalam RINGGIT MALAYSIA. Bestt… best..

Kalau selama ni aku jual ebook kena convert siap2 berapa dalam USD, sekarang ni tak payah lagi sebab terus boleh charge customer dalam RM..  Detail yang Paypal tanye tu pula sebenarnya adalah atas permintaan Bank Negara Malaysia (BNM) dan atas sebab itu Paypal juga telah mengubah polisi untuk memenuhi keperluan tersebut.

So kalau selama ni internet marketer yang dapat riban2 atau jutaan-jutaan boleh duduk senyap je simpan duit dalam Paypal… tapi sekarang ni rasanya tibalah masanya untuk men’declare’ income korang atau mungkin cari lubuk lain pulak nak pindah duit tu dari Paypal.  Aku tahu ada antara Internet Marketer ni income sampai puluh ribu sebulan kat Malaysia ni! Diaorang ni memang dasatt… Aku ni lum lagi capai tahap tu… tapi kalau nak kira income internet tu boleh kena income…ooopsss… hehehe..

Sebab tu la kalau korang dah masyuk sikit bila buat bisnes online ni kena register company… so boleh la kira semua expenses mcm company… tak tau la akan datang macamana pulak polisi kerajaan terhadap bisnes internet ni.  Yang pasti, internet telah memberikan pendapatan kepada ribuan orang di Malaysia ni.. tak kira lah sama ada secara sampingan ataupun FULL TIME.  Kalo korang yang takde lagi bisnes internet tu dan sedang mencari-cari apa yang nak buat untuk income sampingan, apa kata korang join je aku kat Kelab GDI? Kita sama-sama buat bisnes internet GDI.. memang besttt… check la kat sini.. http://www.kelabgdi.com

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *