Domain itu alamatku…

Semalam bonus Vemma dah masyukk.. best.. bestt.. tapi lum meletup lagi coz ramai masih hold nak join.. tapi bile yg dah byk cekadak tu aku cerite GDI terus je minatt lak…. so aku pun apa lagass.. sorong je la biz GDI ni.. Memandangkan aku sekarang ni pun tgh semangatt membara ngan GDI.. lagi la best nak cerite.. lepas tu jumpa member kat masjid tadi pun dua-dua dah minat nak join… huhhh… kalo la aku buat GDI ni masa mula-mula aku jumpe dulu, rasanye sekarang ni dah duduk rumah je aku tgk duit masyukk.. tapi takpe.. ada hikmahnya..

Kali ni aku nak share sikit ngan korang pasal topik kat atas tu.. “DOMAIN ITU ALAMATKU….” dan juga kenapa korang kena jugak join GDI dgn aku!.. hehehe.. promote..promote..  betul ni… kalo korang tak caya.. korang teruskan baca posting aku ni..

Cuba korang pikir jap.. setuju tak kalau aku cakap apa yg kite buat seharian ni semakin lama semakin gunakan internet? kalo korang tak setuju pun terpulanglah.. tapi ni aku nak cakap sikit.. korang setuju tak setuju belakang kira… dunia (termasuk diri kita ni)…sekarng ni dah masuk trend internet dan slowly internet akan menjadi keperluan setiap orang macamana handphone pada hari ni…

Dulu.. masa tahun 90an, hanya company-company besar sahaja yang mampu beli domain dan ada website sebabnya kosnya amat tinggi (puluhan ribu) tak masuk lagi design dan maintain website tu…

Then… awal tahun 2000, company kecik dah mula ada website.. kos semakin rendah.. programmer semakin ramai dan buat website semakin mudah dan murah.. sesetengah individu pun dah ada website masa ni terutamanya mereka yg ada duit dan directly involve ngan menatang internet ni…

(..setakat ni korang nampak tak trend perubahan internet ni sama dengan handphone??.. Dari awal kuar sebesar komputer sampai la sekarang ni sebesar dua jari..)

Selepas itu.. tahun 2005 hingga sekarangsemakin ramai INDIVIDU mempunyai DOMAIN sendiri dan juga website sendiri serta mempunyai pendapatan dari internet yang mampu mengalahkan company yang lebih besar modalnya…  Domain menjadi lebih murah.. website seperti Content Management System (CMS) dan blog boleh diperolehi PERCUMA… perkhidmatan membuat website menjadi lebih murah dan hampir semua syarikat memiliki domain sendiri…

Apakah seterusnya?

Trend yang mendatang akan menuju ke arah di mana setiap invidivu pun akan ada domain sendiri (cthnya: www.namasendiri.com)…. so dah kira macam address rumah la.. bayangkan akan datang nanti mungkin orang dah tak tanye korang address rumah apa.. tapi tanye address website korang apa.. apa domain korang.. www dot apa? Kerana kat situ la nanti akan ada macam-macam yg korang boleh letak bukan setakat address rumah… mungkin korang tak setuju dan berkata tak mungkin sebab akan wujud macam2 perkara negatif seperti jenayah dan sebagainya.. tetapi itulah dulu apa yg orang kata masa nak buat telefon kecil! Dan kesan-kesan yg menjadi persoalan itu akan diatasi satu persatu.. seperti adanya pelbagai program untuk fungsi tertentu.. contohnya.. secure server line utuk internet banking dsbnya.

So.. Di mana korang ketika ini?

Bagi yg dah dapat domain yg korang nak dgn .com mungkin dah lega.. sebab .com ni yg biasa menjadi rebutan..  (Nasib baik aku dah dapat domain nama aku sendiri dgn .com dan .ws).. Tetapi yg belum lagi.. atau yang masih belum bermula… bagaimana?  Aku cadangkan.. mulakan something sekarang… kalau korang tak tau amende internet ni, mungkin korang cuba dulu dgn guna online banking dsbnya..

Apa yang aku boleh tolong?

Dengan adanya peluang GDI ni aku boleh tolong korang dapatkan ‘rumah‘ korang di internet dan dalam masa yang sama akan ajar korang macamana nak bayar rumah sebenar yang korang tinggal sekarang dengan guna alamat internet korang (domain).. ada minat ker? kalo takde minat gak.. tak payah buang masa baca posting aku yang panjang lebar ni.. kalo minat.. teruskan la baca kalo nak tau macamana GDI ni boleh ubah hidup korang..

STEP 1sewa ‘alamat’ (domain) korang kat internet dari GDI – hanya USD10 (~RM35) sahaja sebulan… dengan GDI korang akan ada alamat www… .ws (ws tu maksudnya website).  so kalo korang nak nama katakan malaysia… alamat korang nanti www.malaysia.ws..  Bila korang dah sewa alamat tu maka dengan rasminya ianya menjadi milik korang selagi mana sewa tu dibayar.. Dah selesai STEP 1.

STEP 2.. bina rumah kat ‘alamat‘ korang tu.. sebaiknya korang adalah something kat alamat korang tu.. kalau tak nanti bila korang bagi ‘address’ kat orang tgk2 kosong je.. tak best la kan.. tapi jangan risau… korang sebenarnya ada pilihan sama ada nak buat website sendiri, atau nak forward pada website lain atau nak ajak orang masuk gdi.. tu nanti aku akan cerita lebih lanjut bile korang dah join.. kalo korang nak mintak tolong setupkan utk blog pun Insya’Allah aku boleh tolong..  OK..sekarang ‘rumah’ dah ada.. next..

Step 3.. guna domain atau alamat atau ‘rumah’ kat internet korang ni untuk buat duit dengan GDI… caranya simple aje.. invite kengkawan, adik beradik, sedara mara atau sesapa saja yang korang kenal untuk buat 3 step yg aku cerite ni dan fahamkan apa yang aku cerite kat atas tadi..

ITU SAHAJA.. Dan hasilnya nanti.. korang boleh bayar domain rumah sebenar yang korang tinggal sekarang.. nak beli dgn kereta sekali pun boleh!

Macamana caranye?

Ni aku pernah cerite dalam posting sebelum ni.. tapi takpe.. biar korang nampak dengan jelas lagi macamna mudahnya GDI ni… Setiap kali korang introduce orang buat step 1,2,3 kat atas tu korang akan dapat USD1 (~RM3.50) bagi setiap orang..

Kalau 5 orang .. USD5.. 10 orang.. (USD10) dan seterusnya.. tak cukup USD10 sebulan? :-)  memang la tak cukup nak bayar rumah betul tak?  Sebenarnya macam ni.. dgn GDI anda akan dapat komisen sehingga orang yang anda perkenalkan.. perkenalkan kepada orang lain.. dan perkenalkan kepada orang lain.. dan perkenalkan kepada orang lain…sampai 5 level.. faham? atau makin pening? hahaha… tengok gambar ni..

GDI 5 LevelDalam contoh ni aku tunjuk macamana korang ajak 5 orang lain ‘buat rumah’ kat internet dan orang tu pun ajak orang lain buat yang sama Step 1,2,3 tadi sampai ke level 5.  Dengan bermula hanya 5 orang tadi aje.. korang sebenarnya dah ada 3,905 orang yang dah ‘beli address’ under korang di GDI ni.

So kalau setiap orang korang dapat komisen USD1, makanya kalau ada 3,905 orang ni korang dapat….. USD3,905 lah!.. kalau dalam RM lebih kurang RM13,000++ SEBULAN sehingga  lah diaorang ni guna ‘alamat’ internet diaorang ni sampai bila-bila..

Itu baru 5 orang.. kat GDI ni takde limit berapa korang nak ajak orang lain beli domain dan buat website diaorang.. cumanya komisen hanya akan dibayar sampai level 5..

So macamana?

Nampak tak konsep internet dan kenapa korang perlu ada domain? Dan kenapa hanya melalui GDI? Kerana dengan GDI anda akan memperolehi domain, webhosting, email accounts dan yang penting peluang perniagaan internet dengan potensi pendapatan tanpa had.

Jika anda berminat mengetahui lebih lanjut, saya syorkan anda lakukan 3 perkara berikut untuk bermula:-

  1. Lawati www.website.ws/reggdi
  2. Tonton video
  3. Daftar 7-hari Percuma sama ada menggunakan Kad Debit atau Kredit anda.  Anda tidak akan dicaj sebarang sen dalam tempoh percuma ini untuk membuat penilaian potensi perniagaan GDI ini.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di 013-3426242 atau YM:mk91077

Posting berkaitan:

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *