Skim Pelaburan internet menipu??

Ni satu respons aku kalau korang ditipu oleh Skim Cepat Kaya atau Skim Pelaburan Internet yang terlalu menarik untuk dipercayai.. PADAN DENGAN MUKA KAU!!

Inilah akibatnya kalau orang dah nasihat beribu kali taknak dengar! kerajaan dah bagi amaran… media massa dah bagi peringatan.. tapi masih ramai kena tipu… nak juga cepat kaya jalan mudah!  Bila orang bagi peluang bisnes sebenar taknak.. susah la.. nak modal la.. dan macam-macam lagi alasan korang… banyak cekadak.. so padan la muka korang sebab ditipu termasuk la muka aku suatu ketika dulu.. hahahaha…

Jangan la marah yek.. sebenarnya aku tulis ni pun nak bagi peringatan kat diri aku ni jugak..  sekrang ni terlalu banyak skim-skim cepat kaya la.. surat email berantai la.. pelaburan itu dan ini la.. sedekah itu ini la.. derma itu ini la..yang semuanya menjanjikan pulangan yg memang sukar untuk ditolak… akhirnya bila penganjur cabut lari or diserbu bank negara macam Asia tuttt, Buluh tutt dan lain-lain lagi.. barulah korang nak salahkan orang itu la..orang ini la… tapi taknak salahkan diri korang sendiri…

Bagi aku.. sejak terjoin company tu dulu dan jadi macam tu.. aku dah serik untuk join benda-benda macam tu… nasib masa tu aku sempat balik modal cuma masalahnya…. downline-downline yg aku intro la yg aku rasa tak sedap hati sebab for sure diaorang akan salahkan aku… walaupun aku pun mangsa macam diaorang gak…

Tapi ni tak bermakna aku terus serik untuk mencari peluang sebenar income internet dan internet bisnes!  Cuma kali ni aku akan pastikan apa yang aku nak join tu betul-betul legitimate dan benar-benar suatu bisnes internet yang kukuh dan mempunyai potensi jangka panjang… dan itulah sebabnya aku join VEMMA dan GDI.

Aku dah wat research sikit dah pasal kedua-dua ni dan bagi aku memang leh aku percaya… terpulanglah kalau korang nak percaya ke tak.. kalo nak tau pasal GDI ni boleh baca kat posting aku sebelum ni…

Tapi kenapa aku wat dua-dua ek?.. sebenarnya ada sebabnya…

Kedua-dua bisnes ni sebenarnya adalah dua benda yang kebanyakan orang menggunakannya tetapi dalam diam mereka tak sedar macamana diaorang boleh buat duit secara sambilan… yup secara sambilan..(maksudnya akan ambil sedikit masa untuk korang dapat ribu-ribu atau puluh ribu).. bila cakap ambik sedikit masa ni yang aku heran bila ramai yang akhirnya tolak sebab bagi diaorang susah.. kalo boleh masuk terus nak kaya besok.. so jadik la macam kat atas tadi.. join skim cepat kaya…lepas tu kena tipu.. padan muka korang sekali lagi…

Walaupun aku cakap ambik sedikit masa, tapi ramai dah buktikan sedikit masa tu boleh jadik sebulan, 3 bulan, 6 bulan, setahun atau lebih dari tu sebab semuanya depends pada korang punya effort.. so tak kisah la kan.. kalo selama ni korang pun tak kisah buat something yang takde return… kenapa tiba2 je kalo ambik masa setahun korang rasa lama? betul tak?.. kalo selama ni korang dah guna email 4-5 tahun tak dapat apa2.. kenapa tiba-tiba je aku nak tunjuk cara buat extra RM500-1,000 sebulan guna email korang pun korang kata lama.. lu pikir la sendiri!!

So pada sapa yang rasa nak tau macamana boleh buat extra RM2,000-5,000 dengan Vemma atau GDI leh la email kat aku mkhairul.my[a]mohdkhairul.ws (..nampak tak email aku yg best ni?).. korang pun leh ada email yg mcm ni and at the same time boleh buat lebih RM10,000 sebulan beb!!..  tak percaya? terpulanglah.. coz aku hanya perlu 5 orang aje yang nak percaya.. dan dah ada pun 5 orang tu.. so aku just tunggu je la income aku berkembang dan dalam masa yang sama.. slow-slow la aku tambah 5 orang tu jadi 10 ke.. 20 ke… tak kisah la berapa lama.. 6 bulan ke… setahun ke. .. sebab aku tahu.. tahun depan increment gaji aku pun takdenya sampai RM5,000 RM1,000 walaupun aku seorang Director!

Sekali lagi.. kalo korang serius nak extra income sambil2 ni.. boleh email aku kat mkhairul.my@mohdkhairul.ws atau mkhairul.my@gmail.com.  Mana-mana pun leh sebab semua email aku aku forward kat email yang sama…

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *