Back to office after Raya..

Badan ni rasa macam sengal la pulak nak pegi office pagi tadi lepas seminggu bercuti.. Dalam kepala otak ni dah ada macam2 benda nak buat bila sampai office.  Antaranya nak arrange ngan auctioneer untuk site visit kat PD dan kemas office sbb nak pindah akhir bulan 10 ni.

Selama ni aku sekadar jenguk aje server room tu.. kotak-kotak kosong punye la banyak.. kotak server la.. pc la.. tipon la.. dan kotak water fountain pun ada lagi disimpan..  kena la aku bukak satu-satu tengok apa yang ada dalam tu.. nanti kalau aku buang semua payah la pulak kalo dioarang nak guna semula CD yang ada dalam tu! Petang ni bile Siti cleaner datang.. boleh la suruh dia buang sikit-sikit apa yang patut.. selama ni pun dia datang bukannya ada keje sangat pun dia buat.. dah le bayar RM200 sebulan, datang 3 kali seminggu tapi aku pun tak nampak sangat apa yang dia vacum dan apa yang dia lap..hmmm.. bior je la.. akhir bulan 10 ni pun aku nak terminate service diaorang pun..

Hari ni dapat email dari Sadik yang cakap kad debit Maybank yang gambar ceri ke epal tu..  (ada kata epa.. tapi aku tengok macam ceri).. dah boleh guna untuk transaction online.. so maknanya boleh la sesapa yang nak upgrade jadi member or order Vemma guna je kad Maybank.. apa punya poyos la Maybank ni.. selama ni ada ke takleh guna.. orang dah sampai ke bulan dia baru nak belajar terbang.. tapi nak buat camana.. aku pun guna Maybank jugak… hehehe.. sebab dia yang pertama dulu ada Online banking yang bagus dan ada merata-rata tempat.. walaupun kadang2 tu dia punye misc charge melampau abis tapi aku rasa buat masa ni aku stick dulu ngan bank cap kepada rimau ni.. memang ada planning nak bukak CIMB.. mungkin dalam tahun depan aku bukak la kot..

Ok la dulu.. kalo nak sembang memang macam2.. tapi nanti aku sambung semula kalo ada cerite menarik.

choww….

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *